Marinuoti kiaušiniai

Turbūt šiuo metų laiku pas daugelį yra kiaušinių perteklius. Bent jau pas mus tai tikrai. Todėl esant pertekliui kiaušinius marinuojame. Nutariau pasidalinti receptuku kaip tai darau aš. 🙂 Mano vyras tokius kiaušinius mėgsta ant sumuštinių, man nelabai… 🤭Šaltibarščiai su marinuotais kiaušiniais gaunasi, kaip mūsų vaikai mėgsta sakyt – tiesiog BOMBA 😄 nes priduoda to tokio rūgštumo, kurio taip norisi. O keletą įdėjus į mišrainę, jos tampa tokiom pikantiškom. Netgi visų pamėgta balta mišrainė įgauna naują skonį.

Pirmiausia išsiverdame marinatą, nes reikia, kad jis atauštų prieš pilant ant kiaušinių.

Marinatui mums reikės:

● 2 stiklinės vandens (naudojau tą sovietinę standartinę 200ml)

● 1 stiklinė acto (taip, tiek tikrai reikia)

● 2 arbatiniai šaukšteliai druskos (su kaupeliu)

● 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų grūdelių (šiaip dedu iš akies, bet čia pasėmiau, maždaug, kiek dedu, dėl aiškumo)

● 5 vienetai kvapniųjų pipirų grūdelių

● 2 arbatiniai šaukšteliai „Rosso Bruschetta“ prieskonių

● 1 arbatinis šaukštelis „Vegas“ prieskonių

● 4 skiltelės česnako

● 1 vidutinio dydžio svogūnas (mano buvo maži, tad naudojau 2)

Prieskonius naudoju tokius:


Šiaip, svarbiausias dalykas ko derėtų laikytis tai vandens ir acto kiekis. Prieskoniai gali būti bet kokie.

Visus ingredientus sudėjau į puodą. Kai užvirė dar paviriau kokią minutę ir išjungiau.


Kol marinatas vėsta, plaunam kiaušinius (būtinai) ir verdam kietai. Šiam kiekiui virkit kokių 20vnt. Verdam kokių gerų 10 minučių. Aš pražiopsojau, kada užvirė vanduo, todėl tikrinau ar tinkamai išvirę kiaušiniai juos skeldama.


Kadangi aplink trynį matosi papilkėjimai – perviriau, na, būna ir taip… 🙊😃

Toliau – kaip įprasta pilam šaltu vandeniu ir vėsinam.


Pirmas kiaušinis skilo verdant – netinka, antras kiaušinis lupant pasižeidė ir atviras trynys – netinka, tokius kiaušinius dėkit į šoną ir vėliau pasidarykit kokią mišrainę ar šaltibarščius. 😉🤤 tinkami tokie kiaušiniai kaip trečias, kai yra gražiai nulupti, ir trynys pasislėpęs. 😉

Galima naudoti ir tokius kiaušinius kaip antras, ir juos užpilti marinatu, bet juos reikėtų sunaudoti pačius pirmus.

Nuluptus kiaušinius dedam į stiklainį ir užpilam atvėsusiu marinatu. Ragaujam po svaitės – skaniausi po dviejų. 👍


Sakoma, kad tokie kiaušiniai išsilaiko iki 6 mėnesių laikomi šaltai. Bet ilgiau mėnesio nesu laikius, viską suvalgydavom, tad teigti negaliu. 😁

Skanaus mums, skanus Jums ir sėkmės! 😊

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *