Tarybiniai varškėčiai

Ilgai iškojau skanaus varškėčių recepto, tokių, kaip mokykloje būdavo… 😋🤤 Na, o radus ir jį patobulinus „pagal save”, su Jumis nepasidalinti būtų griekas. 😁

Jums reikės:

⦿ 600g. varškės
⦿ 2 kiaušiniai
⦿ 4 v.š. cukraus (pasvėriau, tai 1 v.š. ~20-25g) (pasidarykit taip, o kitą kartą, jei reikės pakoreguosit pagal savo skonį)
⦿ 3 v.š. miltų su dosniu kaupu (pasvėriau, tai 1 v.š. su kaupu ~40-45g)
⦿ žiupsnelis druskos
⦿ 0,5 a.š. (arba daugiau) vanilės esensijos (galima naudoti ir vanilinį cukrų)

1. Kiaušinius, cukrų, vanilę ir žiubsnelį druskos gerai išplakite mikseriu, kol cukrus ištirps.


2. Į gautą masę dėkite varškę ir sutrinkite blenderiu. Tai nėra būtina, bet man patinka, kai varškėčiai be gumuliukų.


Po blenderio turėtų atrodyti kažkaip taip:


3. Dedame miltus. Recepte 3 v.š. , bet kadangi aš dariau 2 normas, tai visgi reikėjo kiek daugiau, dėjau 9 v.š. miltų. Tai labai priklauso nuo varškės. Pas mane naminė, tad ji riebesnė, drėgnesnė.


4. Viską išminkome iki vientisos masės.


5. Drėgnomis rankomis atgnybiame gabalėlį, padarome rutuliuką, ji suplojame ir sulyginame kraštus. Blyno storį dariau ~1-1,5cm, mėgstu storus, bet galima ir plonesnius daryti.


6. Dedame į ikaitintus riebalus (aš kepimui naudoju GHI sviestą). Kepu ant nedidelės ugnies, bet ir ne pačios silpniausios, be dangčio. Paruošiau vaizdinę medžiagą, kad būtų aiškiau. 😁


7. Kepam, kol gražiai, švelniai paruduoja.


8. Kai vaizdas tampa panašus į šį, reiškia, kad blynai jau turėtų būti iškepę.


Na ir viskas, toks tas receptas ir gaminimo eiga. 😇 Skanauti galima su kuo tik širdis geidžia – uogiene, grietine, trintomis uogomis ir t.t. Iš dviejų normų man gavosi 17 varškėčių. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *